Картата на моите мечти 2020 – онлайн

Тази година картата на мечтите ни ще е различна.

Ще си пожелаем чудеса и ще си ги нарисуваме.
Кога последно си пожелахте чудо? Кога си пожелахте да ви се случи нещо, което според вашия рационален ум е невъзможно? Да, пожелаваме си ги понякога, но позволяваме ли си наистина да си помечтаем за тях, да допуснем в съзнанието си, че е съвсем реално чудесата да ни се случат?
Ами ако има начин?
Уникалният метод Неврографика ни помага да изведем на съзнателно ниво ограничаващите си убеждения, да ги осмислим и трансформираме. И тогава започват да се случват чудесата. И мечтите започват да се сбъдват.
Заповядайте да преживеем заедно как работи на практика този нов и изключително бързо развиващ се коучинг и психологически инструмент!
Ще нарисуваме мечтите си за следващата година. А после ще наблюдаваме как ги случваме.
***
Неврографиката (Нейрографика) е авторски метод, създаден от руския психолог и архитект Павел Пискарев (neurograff.com),
Рисуването на неврографика създава нови невронни връзки в мозъка, дава ни достъп до несъзнавани от нас ресурси, променя начина ни на мислене и възприемане на околния свят. А както знаем мислите пораждат действия, а действията водят до конкретно измерими и видими резултати.
Методът се основава на използването на азбуката на визуалния език, геометрични архетипи и специални графични алгоритми.
И под ръководството на специалист е напълно изпълнимо без каквито и да е предварителни умения за рисуване или чертане.
***
Колко пъти мечтаейки за нещо сте си казвали: "Това е невъзможно! По-добре изобщо да не го мисля! Да сляза на земята и да си свърша непосредствените задачи!"
И какъв е резултатът? Какво постигате освен свършването на рутинните ежедневни задачи? Къде остават мечтите?
А какво ако си позволите да отпуснете въображението? Да помечтаете? Да позволите на несъзнавани възможности и ресурси да се появят пред вас? Да видите мечтата си като реална цел? А след това да оформите всичко в конкретен план за действие и стъпка по стъпка да достигнете до мечтания резултат?
Невъзможно?
И аз с инженерното си образование и логическо мислене смятах така. Докато не си позволих да пусна контрола и да пробвам. Какво пък? Най-много нищо да не стане :).
И тогава започнаха да ми се случват невероятни неща. Такива, които нямаше как с рационалното си мислене, базирано на минал опит, да допусна, че е възможно да се случат.
Един от най-простичките примери е описанието на офиса, който си пожелах. Зададох толкова абсурдни параметри, че бяха "нереални". И като капак си пожелах да не полагам усилия за търсенето му, а да ме поканят да го ползвам (за запознатите с Хюман дизайн - по прожекторски 🙂 ).
И какъв е резултатът - ами поканиха ме, и офисът е точно такъв, какъвто си го пожелах. Заповядайте на някое от присъствените събития и ще го видите :).
За другите чудеса, които ми се случват, ще ви разкажа докато рисуваме. А след това вие ще ми разказвате вашите :).
***
И не, неврографиката не е поредната фантасмагория, а е научно доказан и работещ метод. Повече по въпроса, както и цялата документация ще намерите в сайта на Института за психология на творчеството (neurograff.com) .
***
А аз ви каня да дойдете и да пробвате :).
Казвам се Гергана Дееничина, ментор и коуч, магистър ИТ и стопанско управление, собственик на няколко добре работещи бизнеса, автор на строително-техническа литература, член и един от основателите на DLEARN - европейска асоциация за дигитално обучение.